Anunturi - ARHIVA

ANUNT ANGAJARE

Insitutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor angajeaza:

Inginer in cadrul Serviciului Managementului Riscului la Inundatii si Secete

Inginer in cadrul Serviciului de Cercetare si Planificare in domeniul Gospodaririi Apelor

Inginer in cadrul Serviciului Progniza si Avertizari Hidrologice

Inginer in cadrul Sectiei Studii si Cercetari Hidrologie de Suprafata

Hidrolog


ANUNT ANGAJARE

ELEKTRA INVEST SRL BUCURESTI, avand ca domeniu de activitate Proiectarea si Executia de Instalatii Electrice de inalta, medie si joasa tensiune, angajeaza cu contract de munca absolventi cu sau fara experienta ai Universitatii Politehnice Bucuresti.

Candidatul ideal :

 • persoana dinamica, dornica sa isi dezvolte aptitudinile in domeniul instalatiilor electrice;
 • buna organizare in rezolvarea sarcinilor atribuite;
 • cunostinte limba straina de circulatie internationala (optional)
 • cunostinte operare calculator / Microsoft Office;
 • cunostinte de baza AUTOCAD (optional);
 • cunostinte de baza program devize (optional);

Societatea noastra este dispusa sa oferte sprijin in dezvoltarea cunostintelor acumulate in timpul facultatii.

Persoanele interesate sunt rugate sa transmita un CV pe adresa de mail : dragosbalan@elektrainvest.ro ,  in vederea stabilirii unui interviu.

ANUNT ANGAJARE

POSITION VACANCY ANNOUNCEMENT

Postdoctoral Researcher

(This is a grant funded, non-tenure track position. Funding must be available for any continuation of appointment.)

WORK LOCATION: University POLITEHNICA of Bucharest (UPB), Romania

POSITION DESCRIPTION: The employee will conduct full-time research in an interdisciplinary 
environment focusing on development of catalysts and catalytic processes for thermochemical processes for conversion of biomass resources in biofuels and bioenergy, including liquid, gaseous, and solid fuels and products. The research will also focus on enhancing product selectivity in catalytic reactions through 
heterogeneous and homogeneous catalysis. Responsibilities consist of conducting and assisting with laboratory research (in a supervised as well as an independent environment), including experimental set-up, experimental design, sample collection, and sample analysis. Responsibilities also include ordering materials and supplies, equipment maintenance, laboratory safety, and assistance with graduate and undergraduate student research, and writing of research manuscripts. (more)


Universitatea POLITEHNICA din București

vă invită la

FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI DE 

INGINERI 2017 Gheorghe Buzdugan

 

 

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 iulie 2017, începând cu ora 8:30, la Complexul Expoziţional ROMEXPO, Pavilion Central, și va cuprinde prezentarea personalității Acad. Prof. Gheorghe Buzdugan, depunerea jurământului de credință față de țară și profesie, premierea șefilor de promoție și înmânarea diplomelor de inginer.

Accesul în incinta Complexului Expozițional ROMEXPO va fi posibil, astfel:

 • pietonal, cu intrare prin Bulevardul Expozitiei (Intrarea B) ;
 • acces cu masina, cu intrare prin Bulevardul Expozitiei (Intrările B și C) sau prin Str. Parcului (Intrarea D).


Accesul cu mașina este gratuit prin fiecare din cele 3 intrări, locurile de parcare fiind poziționate în aripile C și D.

 • vor fi puse la dispoziție 2 photo cornere (9:00 - 9:55), unde absolvenții își pot face fotografii de grup (ulterior, absolvenții pot regăsi imaginile încărcate pe site-ul UPB și pagina de facebook a UPB ;
 • pe toată durata evenimentului se pot achiziționa materiale promoționale personalizate cu UPB (șepci, tricouri, brelocuri, căni), de la standurile special amenajate

Harta de acces | Planul salii cu asezarea pe facultati

 

Vă mulțumim anticipat pentru participare și vă dorim mult noroc în continuare!

  

Pentru ridicarea vestimentației (robe + eșarfe personalizate) ce va fi purtată la festivitatea de finalizare a studiilor de licență, promoția 2017, vă rugăm să vă prezentați la sala EI 001 din facultate, la parter, cu CI în copie xerox și numărul de telefon menționat

Programul este următorul:

- 6-7 iulie 2017 între orele 10:00 - 16:00 pentru ridicarea vestimentației
- 10-11 iulie.2017  între orele 10:00 - 14:00, vă rugăm să returnați vestimentația (robele) în aceeași sală (EI 001) de unde veți recupera CI

Atenție: Fără CI în copie xerox și numărul de telefon menționat nu se va putea ridica vestimentația, iar nerestituirea, în termenul mai sus menționat, atrage achitarea contravalorii acesteia.Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de unic partener oficial in Romania al Programului Climate KIC invita tinerii sa aplice cu idei inovatoare pentru un loc in marea finala a competitiei de idei ClimateLaunchPad, care va avea loc in Cipru, in luna octombrie 2017. 

Finalistii vor fi recompensati cu premii: 10.000 euro locul 1, 5.000 euro locul al 2-lea, 2.500 euro locul al 3-lea.

Oportunitatea se incadreaza in Programul ClimateLaunchPad - cea mai mare competitie de idei in domeniul “clean technology” finantata de CLIMATE KIC si organizata in Romania de catre CCIA Timis.

Misiunea competitiei este aceea de a atrage potentialul de tehnologii inovative din Europa si de a crea oportunitati pentru inovatori in vederea atenuarii efectelor schimbarilor climatice. 

Scopul este accelerarea inovatiilor care conduc la un viitor cu emisii scazute de dioxid de carbon. In acest sens, trebuie descoperite cele mai bune idei sustenabile.

Anul acesta au intrat in competitie peste 30 de tari.

Cele mai bune idei vor fi selectate iar echipele vor participa la un bootcamp intensiv sustinut de lectori internationali avizati ClimateLaunchpad, la Timisoara, la sediul CCIAT, in perioada 19 – 20 iunie 2017. Vor urma sesiuni de instruire, coaching (tehnici de pitching, business canvas etc.). 

Finala nationala ClimateLaunchPad va avea loc in data de 22 august 2017, iar top 3 idei nationale vor avea posibilitatea sa-si prezinte conceptul la nivel international si sa intre in finala din Cipru.

Aplicatia este deschisa, iar termenul limita este 04 iunie 2017.

Detalii despre posibilitatea de acces la program:
www.climatelaunchpad.org
www.climate-kic.org 

Persoana de contact: Cosmina Mirea, tel. +40-372-185284, e-mail: cmirea@cciat.ro, mobil 072 80 70 830

Social media
Facebook
www.facebook.com/climatelaunchpad
www.facebook.com/Climate Launchpad Romania 2017

Bună ziua,

Avem plăcerea de a vă anunța lansarea concursului TeCHALLENGE. Concursul se derulează în perioada 22 mai 2017 – 04 octombrie 2017 și adresează atât studenţilor înscriși în ciclurile de licenţă, masterat şi doctorat din cadrul tuturor facultăţilor Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, cât şi tuturor elevilor de liceu ai instituțiilor de învățământ liceal de stat sau particular din toată țara. Participanții se pot înscrie cu proiecte realizate individual sau în echipă, numărul componenților unei echipe nefiind limitat. Domeniile în care aceștia pot realiza un proiect sunt următoarele:
-  Eficiența energetică (procese industriale, facility management, case conectate, clădiri pasive energetic);
- Noi surse de energii regenerabile (eolian, marină, energia valurilor, geotermale, fotovoltaică, biomasă);
- Tehnologii inteligente (smart grids, big data, smart metering);
-  Orașe inteligente și mobilitate (teritorii pozitive energetic, mobilitate verde, orașe inteligente);
-  Gazele naturale în secolul al 21-lea (power to gas, biometan, GNL, CNG).

Premiile oferite pentru studenți sunt:
 • Premiul I - 5500lei
 • Premiul II - 4500lei
 • Premiul III - 3500lei
 • Mențiune - 1500lei
    Toate detaliile desfăşurării concursului TeCHALLANGE sunt pe site-ul http://www.techallenge.pub.ro/. Informații suplimentare privind organizarea competiţiei de proiecte pot fi solicitate la numărul de telefon 021 402 9465 sau la adresa de e-mail techallenge@upb.ro. 

Smart Start UP România

Avem plăcerea să vă anunțăm de primul demers realizat de către Centrul de Antreprenoriat al Universității POLITEHNICA din București în vederea finanțării tinerilor studenți care vor să își demareze o afacere pe cont propriu. Astfel, ca urmare a încheierii unui acord de parteneriat cu Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, derulăm un concurs de idei de afaceri în perioada 20 aprilie -15 mai 2017 cu premii de până la 200.000 de euro/proiect. 

Pentru a asigura o vizibilitate cât mai bună a concursului în rândul studenților din facultatea dumneavoastră avem rugămintea să diseminați în rândul acestora, dacă sunteți interesați, detaliile demersului nostru și link-ul către pagina de înscriere smartstartup.info.


Centrul de Inginerie Bosch vine la Facultatea ta!


În perioada 8-11 mai, Centrul de Inginerie Bosch organizează un scurt roadshow (București-Iași-Timișoara) destinat studenților interesați să afle mai mult despre proiectele software si harware ale centrului. Participând la prezentarea pe care reprezentanții companiei au pregătit-o pentru cei dornici de a-și urma pasiunea pentru inginerie și visul profesional, studenții pot acumula noi cunoștințe și nu în ultimul rând, li se vor prezenta oportunități de angajare.

Pe data de 8 mai, intre orele 12:30 – 14:30 in sala 3.1 de la Biblioteca UPB sau intre orele 16:00 – 18:00 in sala CD016 va avea loc un eveniment prezentat de Bosch, cu oportunitati de internship-uri/ joburi pentru studentii din cadrul facultatii dvs.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi numără peste 4.000 de angajaţi în patru entităţi din ţară. Sediul central al companiei este situat în Bucureşti, unde Bosch are şi un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În Cluj, Bosch operează un centru de cercetare şi dezvoltare (Centrul de Inginerie) şi o unitate de producţie pentru tehnologie auto. O unitate de producţie de tehnică liniară şi una de tehnologie auto se află în Blaj. De asemenea, compania are un centru de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara.  În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, este, de asemenea, localizată în capitala ţării.

Centrul de Inginerie din Cluj acordă o importanţă deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă oră. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din reţeau globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, tânăra echipă din Cluj dezvoltă produse cu competenţe înalte în software, hardware, ingineria fiabilităţii şi mecanică.

Tehnologia pentru conducerea autonomă, Internetul lucrurilor, industria conectată (numită şi Industria 4.0) şi vehiculele electrice sunt doar câteva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

Dacă îți dorești să afli direct de la specialiștii din domeniu ceea ce presupune cariera de inginer, participă la prezentarea susținută de compania Bosch în orașul tău. Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate și necesită o înscriere în prealabil pe http://buzzjob.ro/bosch-roadshow .

***

Despre Bosch

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi numără peste 4.000 de angajaţi în patru entităţi din ţară. Sediul central al companiei este situat în Bucureşti, unde Bosch are şi un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În Cluj, Bosch operează un centru de cercetare şi dezvoltare (Centrul de Inginerie) şi o unitate de producţie pentru tehnologie auto. O unitate de producţie de tehnică liniară şi una de tehnologie auto se află în Blaj.

De asemenea, compania are un centru de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, este, de asemenea, localizată în capitala ţării.

***

Despre Inspire Group

Inspire Group are o experiență de 8 ani pe piața din România și organizează evenimente de recrutare și employer branding în 10 orașe din țară. Aria vastă a proiectelor și numeroșii clienți din diferite industrii, printre care se numără câteva sute de corporații și branduri internaționale, au transformat Inspire Group într-unul din cei mai importanți jucători din România, în ceea ce privește proiectele de employer positioning și experiența de brand.


Smart and Friendly Energy...in the next 150 years

S-a lansat Concursul studentesc Smart and Friendly Energy...in the next 150 years, organizat în colaborare cu Voith Hydro S.R.L., cu premii în valoare de 1000 EURO. Concursul se adresează studenților din programele de licenţă şi de master ai Facultății de Energetică. Prima etapă se va încheia pe 15 iunie.

SUCCES!

Mai multe detalii se regăsesc în regulamentul concursului.

Persoană de contact:
Ș.l. dr. ing. Georgiana Dunca
georgianadunca@yahoo.co.ukCompetitia anuala EURELECTRIC

http://www.eurelectric.org/estoril2017/


EXPOAPA 2017

În cadrul Expoziţiei Internaţionale EXPOAPA 2017 se va organiza a IV-a ediție a concursului de fotografie “APA -  De la sursă la emisar”.

Evenimentul este organizat de ARA - Romanian Young Water Professionals în parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti şi Universitatea Tehnica de Construcţii Bucureşti. La concurs poate participa orice utilizator al unui aparat foto, indiferent de brand sau model, care transmite o fotografie tematică până la data de 20 Aprilie 2017, pe adresa chairywpro@ara.ro. Fiecare participant se poate înscrie la concurs cu o singură fotografie. Fotografiile vor fi incluse în una din temele: fotografie tehnică (realizate în instalații/sisteme de tratare/epurare apă) sau fotografie artistică. Asociația Română a Apei va acorda trei premii, pe baza voturilor juriului și a publicului, constând în câte un Hard-drive extern.

Mai multe informatii se gasesc pe pagina concursului: http://ywpro.ara.ro/index.php/ro/

Ernst & Young Romania

EY Express is coming!

Take #ALookInside EY Romania and watch some of our top-notch business pros in an epic game to answer some of your best questions.

1. Bring your curiosity. Be bold and smart, challenge us and get awarded.

2. Bring your confidence and you can land a job in Audit at EY!
Don't miss this train!

Some of the hot topics:

- A day in the life of a Audit consultant
- ‘Get ready for the job’ checklist
- ‘Pass selection’ tips and tricks
- The perks of working at EY

Bring on your hot topic!

Veolia Summer School

Veolia organizeaza selectia studentilor pentru participarea la Scoala de vara din Franta "Veolia Summer School 2017".

Din Facultatea de Energetica sunt eligibili pentru participare urmatorii studenti:

 • anul III licenta, specializarile: Hidroenergetica, Ingineria Mediului, Managementul Energiei si Termoenergetica
 • anul I master, programele: MS3, MS4, MS6 si MS7.

Studentii care sunt interesati sa participe la aceasta scoala de vara sunt rugati sa se inscrie pentru inceput la Preselectia Interna, prin transmiterea unui CV si a unei scrisori de motivatie in limba engleza, la adresa de mail: decanat.energetica@yahoo.com, pana vineri 7 aprilie 2017. CV-ul este obligatoriu sa contina si datele de contact (telefon si e-mail).

Mai multe amanunte aici!!!!!!!!!!!!!!!!

Sesiune de comunicări ştiințifice studențeşti „România şi coordonatele de securitate regională” (04 – 06.05.2017)

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” anunță cea de-a treia ediţie a sesiunii de comunicări ştiinţifice studenţeşti, cu tema: „România şi coordonatele de securitate regională”.

Această manifestare ştiinţifică se adresează exclusiv studenților care sunt înscriși într-un ciclu universitar de licenţă şi vizează schimbul de idei şi transferul de cunoaștere prin promovarea rezultatelor activităţilor de cercetare în care studenţii au fost angrenaţi. De asemenea, o astfel de manifestație oferă premisele pentru identificarea viitorilor cercetători în domeniul intelligence.

Mai multe informatii AICI!!!!

BURSELE FULBRIGHT STUDENT 2018-2019
PENTRU STUDENȚII, MASTERANZII ȘI DOCTORANZII ROMÂNI

Comisia Fulbright Româno-Americană și Universitatea Politehnica din București vă invită la o prezentare a oportunităților de studiu și de cercetare în Statele Unite, prin programul de burse Fulbright.

JOI, 30 MARTIE, ORA 14:00

FACULTATEA DE AUTOMATICĂ ȘI CALCULATOARE

UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCUREȘTI

Splaiul Independentei nr. 313, Sala EC 105

Prezentarea se va concentra asupra Programului „Fulbright Student Award 2018-2019”, pentru studii de masterat sau de cercetare doctorală (non-degree) la universități din Statele Unite ale Americii.

Bursa „Fulbright Student” vizează toate disciplinele, exceptându-le pe cele clinice, și se adresează absolvenților, masteranzilor, studenților în an final de licență și doctoranzilor români, de la universități acreditate de stat sau particulare.

http://www.fulbright.ro/news/605-fulbright-student-award-to-the-united-states-2018-2019

POLIFEST 2017

Universitatea POLITEHNICA din București organizează, în perioada 30 martie-1 aprilie 2017, a VI-a ediție a POLIFEST –eveniment ce se dorește să devină o referință – un "brand" recunoscut al universității noastre, la nivel național și internațional.

Deschiderea evenimentului va avea loc în data de 30 martie, ora 10:00, la Rectoratul UPB, în Amfiteatrul  AN 010 - ”Radu Voinea”.

POLIFEST a reprezentat un alt fel de contact, o altfel de abordare și deschidere față de mediul economic și social. Manifestarea a reprezentat, încă de la prima ediție, un real succes, atât ca participare, cât și din punct de vedere al conținutului său, concretizat prin elaborarea unor protocoale de colaborare în domeniul educațional și al activității de cercetare.

Încă de la primele ediții ale manifestării, POLIFEST s-a dovedit a fi cel mai mare eveniment de acest gen din Romania, au fost prezente toate părțile interesate de procesul educativ-formativ din universitatea noastră: liceeni, studenți, părinți, personal didactic, firme mari, mici și mijlocii, autorități centrale și locale, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați în țara noastră. Evenimentul se dorește a fi dedicat atât colaborarii dintre mediul academic și cel socio-economic, cât și cel mai mare târg de prezentarea ofertei educaționale a unei universități.

Evenimentul își propune să continue o frumoasă tradiție a colaborării dintre universitatea noastră și mediul socio-economic din Romania, prin angajatorii săi de top. Având la bază prestigiul universității noastre și oferta educațională diversă, demonstrate prin competențele absolvenților noștri, în acord cu cerințele pieței muncii actuale, ne dorim ca și prin intermediul acestui eveniment să facilităm legatura dintre studenții universității noastre și mediul socio-economic, în scopul unei inserții cât mai adecvate a acestora pe piața muncii.

Pe toată durata manifestărilor, facultățile din cadrul UPB vor participa, cu standuri proprii, la ZIUA PORȚILOR DESCHISE, ceea ce implică atât vizite în laboratoare sau amfiteatre pentru o cunoastere cât mai bună a ofertei de studii și a perspectivelor de carieră, precum și posibilitatea, pentru elevii de liceu doritori, de a lua parte la unele cursuri, pentru o zi, în cadrul secțiunii STUDENT PENTRU O ZI.

În zilele de 30 și 31 martie vor fi susținute o serie de workshop-uri și conferințe de prezentare pentru studenți, de către firmele participante, unde vor fi prezentate oportunitățile pentru internship-uri cât și oferta locurilor de muncă.

Pentru programul complet al PoliFEST 2017 puteți accesa site-ul evenimentului http://polifest.pub.ro/, iar pentru lista completă a conferințelor click AICI


WORLD WATER DAY

Competitia Fulbright Student Award AY 2018-2019

Comisia Fulbright Româno-Americană anunță deschiderea competiției anuale Fulbright Student Award, ediția 2018-2019, dedicată cercetătorilor români.

Programul este dedicat absolvenților de studii de licență (cei aflați în ultimul an de studii), masterat sau doctorat din cadrul instituțiilor de învățământ acreditate, publice sau private.

Programul Fulbright Student Award, ediția 2018-2019, asigură: transport gratuit, taxe de școlarizare, asigurare medicală și o bursă pe întreaga durată a programului.

Durata programului: un an academic (9 luni, începând în luna august a anului 2018)

Criterii de eligibilitate:

 • Cetățenie română; persoanele care dețin Green card sau au dublă cetățenie (română și americană) nu sunt eligibile;
 • Diplomă de licență (studenții aflați în ultimul an), masterat sau doctorat;
 • Cunoștințe bune de limba engleză;
 • Dosarele de candidatură vor include:
 • Formularul online de înscriere (disponibil aici)
 • Trei scrisori de recomandare, încărcate în formularul online de înscriere, de la profesori sau specialiști recunoscuți din România ori din străinătate;
 • Fotocopie a diplomei de licență/masterat/doctorat, însoțită de traducerea acesteia, scanate și încărcate în formularul online de înscriere.

Termenul limită pentru trimiterea candidaturilor este 7 mai 2017.

Mai multe detalii despre Programul Fulbright Student Award to the United States 2018-2019 se găsesc aici și aici sau pe site-ul Fulbright România, www.fulbright.ro.


Alumni UPB

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti doreşte să dezvolte comunitatea Alumni pentru menţinerea legăturii cu absolvenţii diferitelor programe de studii ai universităţii.

În acest sens, absolvenţii programelor de studii de licenţă din UPB (Ciclul Bologna - 4 ani sau Ciclul Pre-Bologna - 5 ani) sunt invitaţi să completeze formularul de aici.


L'Agence universitaire de la Francophonie en Europe Centrale et Orientale a le plaisir de vous informer du concours "Parle-moi science !": 

Délai : 6 mars 2017
Public éligible : étudiants inscrits dans les universités membres de l'AUF en ECO
Prix : mini-iPad

Les étudiants doivent travailler en équipe et proposer une vidéo (maximum 3 minutes) dans laquelle ils expliquent, d'une manière compréhensible pour le grand public, un concept scientifique étudié.

Nous vous saurions gré d'assurer la diffusion de cet appel auprès de vos étudiants.

Facultatea de Energetica anunta castigarea unei Burse FULLBRIGHT-RAF SCHOLAR AWARD 2017-2018 de catre colegul nostru sl. dr. ing. Vladimir TanasievUPB anunță lansarea competiției de granturi interne pentru cercetare - GEX 2017.Mai multe aici: http://www.upb.ro/stiri/upb-anunta-lansarea-competitiei-de-granturi-interne-pentru-cercetare-gex-2017.html

Teza mea de doctorat în 180 de secunde

Ediția 2017

Pentru prima oară în România, datorită Institutului Francez din România și Ambasadei Franței în România, concursul Teza mea de doctorat în 180 de secunde permite doctoranzilor sau celor care au obținut deja titlul de doctor în anul precedent să își prezinte subiectul de cercetare în termeni accesibili unui auditoriu profan și divers. Fiecare participant trebuie să facă, în trei minute, o prezentare clară, concisă, însă convingătoare a subiectului de cercetare.

Un apel este lansat către toate universitățile și academiile din România, pentru ca fiecare instituție în parte să organizeze un concurs intern. Laureatul sau laureații selecționați își vor reprezenta universitatea sau academia la finala națională care se va desfășura în aprilie 2017.

Facultatea de Energetica a fost reprezentata de 3 doctoranzi:

 • Virginia Vasile (Virginia Vasile a castigat premiul intai si cel de popularitate la faza regionala.)
 • Liviu Negrea
 • Stefan Voronca.

Mai multe informatii gasiti aici: Caietul organizatorului (document adaptat conform recomandărilor primite din partea ACFAS)

The International Conference on ENERGY and ENVIRONMENT (CIEM) is organised by  the Academy of Romanian Scientists, Shanghai Academy of Science & Technology and University POLITEHNICA of Bucharest, in partnership with Universty of Ljublijana, "Gheorghe Asachi" Tehnical University of Iasi and World Energy Council - Romanian National Committee.

The aims of CIEM is to respond to challenges in the rapidly developing fields of Power Engineering and Environmental Engineering, and to inspire both research studies and practical applications by promoting interaction among scientists from universities, research institutions, and industry.

Like the previous events, the conference will provide an ideal venue for the development of new partnerships. Therefore companies, institutes and universities are invited to participate to CIEM 2017!

We look forward to welcoming you to Bucharest.

18 NOI OCUPAȚII DIN DOMENIUL ENERGETIC ȘI 5 OCUPAȚII REDENUMITE, ÎN CLASIFICAREA OCUPAȚIILOR DIN ROMÂNIA (COR)


În colaborare cu Universitatea Politehnica București, Ministerul Energiei a actualizat Clasificarea Ocupațiilor din România (COR), pentru a include 18 noi ocupații în domeniul energetic și a redenumi altele 5 care existau deja în COR.

„Mă bucur din nou de colaborarea foarte bună cu Universitatea Politehnică din București. Împreună am reușit câteva lucruri importante pentru sectorul energetic. Am simțit că în acest an, Politehnica și-a recăpătat pe de-a-ntregul rolul pe care-l merită, în mijlocul dezbaterilor din sectorul energetic românesc”, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Necesitatea actualizării nomenclatorului COR se impune pentru alinierea calificărilor obținute de absolvenții universităților tehnice din România la cerințele actuale ale pieței muncii. De asemenea, s-a avut în vedere și nevoia ca denumirile să corespundă cât mai bine profilului ocupațiilor respective. La baza noilor denumiri au existat consultări coordonate de Ministerul Energiei și Universitatea Politehnică București cu societăți comerciale din domeniu, cu universitățile cu profil tehnic din țară, precum și cu reprezentanți ai asociațiilor din domeniu.

Totodată, prin actualizarea COR, s-au corelat denumirile ocupațiilor din România cu prevederile Cadrului European al Ocupațiilor și Calificărilor (ISCO 08, ESCO).

Cele 18 noi ocupații introduse în COR sunt:

În grupa de bază 2151 Ingineri electricieni:

 • Inginer electrician (cod 215149)
 • Auditor electroenergetic (cod 215150)
 • Inginer centrale fotovoltaice (cod 215151)
 • Inginer centrale eoliene (cod 215152)
 • Inginer exploatare centrale termoelectrice (cod 215153)
 • Auditor termoenergetic (cod 215154)
 • Inginer securitate obiective nucleare (cod 215155)
 • Inginer exploatare centrale hidroelectrice (cod 215156)
 • Inginer echipamente și sisteme hidroenergetice (cod 215157)
 • Inginer management resurse de apă (cod 215158)
 • Inginer energetica clădirilor (cod 215159)
 • Inginer programare și optimizare a instalațiilor și proceselor energetice (cod 215160)
 • Inginer tehnologii informatice în energetică (cod 215161)
 • Inginer conducere și control sisteme de utilități energetice (cod 215162)
 • Inginer rețele și sisteme hidraulice (cod 215163)
 • În grupa de bază 2143 Ingineri în domeniul protecției mediului, va fi inclusă ocupația de Inginer protecția mediului în energetică (cod 214304).

În grupa de bază 2144 Ingineri mecanici, va fi inclusă ocupația Inginer de proces în tratarea / epurarea apei (cod 214490).

În grupa de bază 2149 Ingineri asimilați neclasificați în grupele de bază anterioare, va fi inclusă ocupația inginer exploatare echipamente și instalații nucleare (cod 21454).

Cele 5 ocupații care deja există în COR, dar care vor fi redenumite sunt:

 • Inginer electroenergetică (cod 215105) se redenumește inginer sisteme electroenergetice (cod 215105)
 • Inginer rețele electrice (cod 215112) se redenumește inginer rețele electroenergetice (cod 215112)
 • Proiectant inginer energetician (cod 215111) se redenumește inginer proiectant energetician (cod 215111)
 • Inginer termoenergetică (cod 215109) se redenumește inginer sisteme termoenergetice (215109)
 • Inginer centrale nuclearoelectrice (cod 215115) se redenumește inginer exploatare centrale nuclearoelectrice (cod 215115).

POSTURI DIDACTICE VACANTE PE PERIOADĂ NEDETERMINATĂ
scoase la concurs în Semestrul I, anul universitar 2016-2017
[MO, III, Nr. 1631 / 28.11.2016]

Facultatea de ENERGETICĂ
Departamentul de Producere și Utilizare a Energiei

Șef de lucrări universitar, poziția 28, disciplinele: Producerea energiei electrice și termice; Producerea, transportul și utilizarea energiei. Domeniul științific: Inginerie Energetică.

Șef de lucrări universitar, poziția 29, disciplinele: Impactul energiei asupra mediului; Producerea
energiei electrice și termice; Centrale termoelectrice convenționale; Transfer de căldură și masă. Domeniul științific: Inginerie Energetică.

Șef de lucrări universitar, poziția 30, disciplinele: Tratarea deșeurilor solide; Echipamente și
instalații termice; Tehnica măsurării; Transportul agenților energetici. Domeniul științific: Inginerie
Energetică.

Departamentul de Sisteme Electroenergetice

Profesor universitar, poziția 3, disciplinele: Metode Numerice; Rețele electrice; Transportul și distribuția energiei electrice; Impactul generării distribuite asupra rețelelor electrice. Domeniul științific: Inginerie Energetică.

Departamentul de Hidraulică, Mașini Hidraulice și Ingineria Mediului

Profesor universitar, poziția 11, disciplinele: Mecanica fluidelor; Dinamica biofluidelor. Domeniul științific:  Inginerie Energetică.

Conferențiar universitar, poziția 22, disciplinele: Mecanica fluidelor; Modelarea funcționării mașinilor hidraulice; Stații de pompare și rețele hidraulice; Mașini hidraulice. Domeniul științific: Inginerie Energetică.

Șef de lucrări universitar, poziția 34, disciplinele: Management în energie și mediu; Grafică asistată de calculator; Mașini hidraulice; Acționări hidropneumatice. Domeniul științific: Inginerie Energetică.

Biblioteca Centrala a Universitatii "Politehnica" din Bucuresti informeaza utilizatorii din comunitatea stiintifica a UPB ca in aceasta perioada beneficiaza de acces online gratuit la urmatoarele baze de date:

- Trial Alexander Street - Colectia Health Science

- Trial Springer Nature

- Trial De Gruyter Journals

- Trial The Royal Society Publishing

- Trial Annual Reviews

- Trial Emerald eJournals

- Trial Inderscience Online

- Trial eBooks ScienceDirect

Informatii suplimentare, modalitate de acces, perioada trial, gasiti pe site-ul BC/UPB, www.library.pub.ro  la  Trial-uri baze de date.