Testimoniale

Mi-am început activitatea ca inginer energetician cercetător într-un institut de cercetare românesc, după care am devenit expert în politici energetice al Parlamentului României. In 2006 am fost desemnat, în urma unui concurs, ca reprezentant al României pe probleme energetice la Uniunea Europeană.În anul 2009 am devenit cel mai tânăr director (responsabil de reglementare și afaceri corporative) al celei mai mari companii energetice din România (Petrom). In 2009  am finalizat un M.B.A. la „Solvay Brussels School of Economics and Management”. În 2014, fără a fi angajat politic, am avut onoarea de a îndeplini funcția de ministru roman al energiei. In 2015 m-am alăturat companiei Deloitte ca şi consultant senior în probleme de energie şi sustenabilitate. În ceea ce privește evoluția pe plan internațional, în perioada 2009-2016 am fost ales la conducerea Agenției Europene pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare în Energie, iar din 2017 fac parte din grupul de experți NATO pentru conștientizarea riscurilor de securitate energetică.

Citeste mai departe...

Parcursul meu profesional a început, fără îndoială, la fel ca şi în cazul multora dintre noi, odată cu admiterea ca studentă la Facultatea de Energetică a Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti. Dar ceea ce am realizat ulterior a fost faptul că intrasem nu doar la Energetică, ci şi într-o nouă, mare şi minunată Familie, din care faceau şi fac parte profesorii şi colegii mei, dar şi experţi, specialişti şi toţi cei care au trecut prin băncile  facultăţii şi au ramas dedicaţi sectorului energetic. Iar această Familie mi-a fost mereu alături, am simţit că este lângă mine, mi-a călăuzit paşii în momentele de decizie legate de profesie şi îmi este aproape în continuare. Facultatea de Energetică nu este doar o instituţie de învaţământ superior, ci şi instituţia care pregăteşte oameni pentru societate şi ingineri pentru industria energetică, economia naţională şi societate în general. Mulţumesc, dragi şi stimaţi profesori care m-aţi educat în profesie şi m-aţi învăţat o meserie ! Mulţumesc, Facultate de Energetică!


Dr. ing. Silvia Vlăsceanu
Director Executiv Federaţia Asocialţiilor Companiilor de Utilităţi Energetice (ACUE)
Promoţia Energetică 1986

Impresionată și entuziasmată de descoperirea preocupărilor legate deprotecția mediului în urma unui schimb de experiență la un liceu din Irlanda am ales să aprofundez acest domeniu, relativ nou la acel moment pentru România, în cadrul Universității POLITEHNICA din Bucuresti, una dintre putinele instituții de învațământ superior care avea o astfel de specializare. Am absolvit secția “Ingineria și protecția mediului în industrie” a Facultății de Energetică în anul 2007, după o călătorie informativăși formativă pe durata căreia am avut șansa să îmi dezvolt perspectiva amplă de care aveam nevoie pentru a pune bazele unei cariere în acest domeniu. La finalul ciclului universitar am participat la un program de mobilitate Socrates Erasmus pentru realizarea proiectului de diplomă în colaborare cu Universitatea din Trento, ocazie cu care am descoperit o temă captivantă pe care am decis să o studiez ulterior în cadrul unui stagiu doctoral. Pe durata pregătirii tezei de doctorat în cadrul Facultății de Energetică am avut acces la o bază impresionantă de articole și studii de specialitate, dar și la echipamentele și resursele necesare realizării determinărilor experimentale. Am fost implicată activ în viata academică, participând la implementarea a numeroase proiecte de cercetare, precum și la organizarea și desfășurarea activităților didactice. În paralel am urmat programul de masterat “Impactul producerii și utilizării energiei asupra mediului” din cadrul aceleiași facultăți..

Citeste mai departe...

După finalizarea stagiului de doctorat, traseul profesional a continuat cu o perioadă scurtă în cadrul unei companii locale de consultanță de mediu, iar din august 2011 sunt parte a echipei de asistență în domeniul dezvoltării durabile a KPMG România. Experiența din mediul privat, atât prin prisma diversitătii și complexitatii proiectelor derulate, dar și din perspectiva interacțiunii cu clienți din diferite industrii, m-a ajutat sărealizez că spectrul larg al disciplinelor studiate în cadrul facultății a fost un element cheie pentru dezvoltarea mea profesională. Sunt profund recunoscătoare profesorilor acestei facultăți, care și-au făcut meseria cu dedicareși profesionalism, investind timp prețios pentru formarea mea, și care duc mai departe aceasta misiune valoroasă pentru societate – aceea de formare a generațiilor viitoare de specialiști.


ing. Aurelia Calin
Associate Manager la KPMG
Ascunde

Numele meu este Adrian Stanciu și sunt absolvent al Facultății de Energetică, promoția 1993, specializarea Centrale Nuclearo – Electrice.
În momentul alegerii facultății, contextul vremurilor era și el de o asemenea natură. Sunt din generația revistei Tehnium, a celor ce, chiar venind din lumea inchisă a comunismului, erau fascinați de încălzirea solară, energia eoliană sau generarea biogazului. Facultatea de Energetică era șansa de a profesionaliza aceste fascinații.
Întreaga călătorie universitară s-a bucurat de dascăli dedicați și aici e obligatoriu să le mai mulțumesc o dată. Nu trebuie uitați cei ce au ridicat și coborât de sute de ori tablele amfiteatrelor și au consumat cretă cât un munte, pentru a-mi împărtăși mie și colegilor mei cunoştinţele dumnealor: de la analiză matematică la chimie, de la bazele hidraulicii la noțiuni de management. În Facultatea de Energetică primești de la instrumentele de bază până la cele mai avansate informații despre dezvoltarea unui proiect energetic.

Citeste mai departe...

După absolvire m-am angajat la Regia Generală de Apă din București, așa se numea atunci. Mi-a atras atenția faptul că subiectele primite la testarea pentru angajare erau de un nivel destul de ridicat și am privit cu amicală invidie la nivelul de cunoștințe al examinatorilor. Nu am fost în dificultate, dar să văd pe cineva cu vârsta mai mare decât dublă față de cât aveam atunci, venind dintr-un domeniu de operare, cu un asemenea nivel de cunoștințe, m-a determinat pe loc să cred că am ajuns unde trebuie. 

Experiența tehnică a unui lider mondial în domeniul alimentării cu apă și nu numai, prin prezența Grupului Veolia în România, a accelerat intens ritmul modernizării și organizării, începând cu anul 2000 când Apa Nova București a devenit concesionarul serviciilor de apă-canal pentru Capitală.
Aici, în cadrul Apa Nova București, am împletit cunoștințele dobândite în anii universitari cu noua tehnologie. Viziunea largă oferită de facultate mi-a permis adaptarea ușoară la procesele de tratare a apei pentru potabilizare. În 2007 am primit nominalizarea de Dir. Adj. Producție, iar în 2011 am fost numit Director de Producție, poziție pe care o ocup și în acest moment. Completarea cunostintelor in zona de administratie, am avut-o prin efectuarea studiilor de master „Managementul intreprinderii si teritoriului” cu durata a doi ani, cu dubla diploma, parteneriat A.S.E. – Universitatea D’Artois din Franta. Prin colaborare cu reprezentanți ai Facultății de Energetică a fost realizat primul audit energetic al societății. Existând o preocupare continuă, întărită și de politica de mediu a societății și grupului Veolia, se caută permanent soluții de utilizare eficientă a energiei, în scopul dezvoltării durabile. 

Într-un context în care conservarea resurselor devine din ce în ce mai importantă, sunt convins că Facultatea de Energetică este o componentă importantă a viitorului, un loc în care se vor dezvolta cei ce prin soluțiile găsite și acțiunile lor, pot contribui profund la felul în care va arăta viața generațiilor următoare.


ing. Adrian Stanciu
Director Productie
Apa Nova București

Ascunde